De omgeving

Italië in één regio!

Het landschap van Le Marche doet onmiskenbaar denken aan Toscana en Umbria. Strand, platteland & bergen. Gezellige drukte & absolute rust. Olijven & druiven. Culinaire & Culturele toppers. Le Marche is de samenvatting van héél Italië in één enkele regio.

Monnece


Diegenen die op zoek zijn naar een stukje ongerept Italië zijn hier zeker op de goede plaats!

Monnece

Le Marche

Le Marche (De Marken) is een regio in het midden van Italië aan de Adriatische Zee. Het grenst in het noorden aan Emilia-Romagna en de republiek San Marino, in het westen aan Toscane en Umbrië, in het zuidwesten aan Lazio en in het zuiden aan de Abruzzen.

Vergelijkbaar met Toscane, maar dan zonder de overvloed aan toeristenwinkeltjes. Hier vind je nog het échte Italië. Naast de typische Italiaanse uitgestrekte zandstranden vind je er ook de prachtige rotskust van de Conero, met vele idillische kleine baaitjes, klaar om door jou ontdekt te worden. In het heuvelachtige binnenland vormen de mooie kleuren van de olijf- en wijngaarden een prachtig schilderij dat elk seizoen weer van kleur verandert.

Cingoli

Cingoli is één van de mooiste middeleeuwse stadjes van Italië. Als je gaat kuieren doorheen de vele smalle kasseistraatjes, ontdekt je er vast een winkeltje met vers gemaakte pasta, je drinkt een echte caffè in een typische bar en je eet er een heerlijke op hout gebakken pizza in één van de vele restaurantjes.

Cingoli heeft als bijnaam "Balcone delle Marche" (het balkon van de marken) vanwege zijn panoramische ligging met schitterend uitzicht over het omringende landschap.

Het huis "Monnece11" is genoemd naar het kleine gehucht Monnece, temidden van de ongerepte Italiaanse natuur.

Monnece
Monnece